2019-05-21 23:28:29
Yavru köpek bakımı, yetişkin bir köpek bakımından daha fazla emek isteyen bir iştir. Yavru köpekler gelişim sürecinde oldukları için vücut dirençleri ve sindirim sistemleri tam gelişmediğinden hastalanma riskleri yüksektir. Bu nedenle eğer bir yavru köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız bakımının zahmetli olduğunu bilmeli ona göre karar vermelisiniz. Bilmeniz gereken bir diğer önemli durum ise sütten 4 hafta ile 6 hafta arası kesilen yavru köpekler etobur beslenme kültürüne sahiptirler. Bu yüzden beslenmeleri özen gerektirir. Yavru köpekler gelişim sürecindeyken dikkatli bir şekilde beslenmeli, mama seçiminden temizliklerine kadar her ihtiyacını karşılamanız gerekir.
Yavru Köpeklerde Eğitim
Yavru kpek eğitimi; Köpeğin eğitiminde bu süreç çok önemlidir. Eğer siz bu süreçte köpeğinize salonun bütün koltuklarına çıkmasına, yatağınıza girmesine, arabanın her koltuğunda rahatça dolaşmasına ve birilerinin üzerine atlamasına izin verirseniz köpeğiniz yetişkin bir köpek olduğunda bunları engellemek için artık çok geç olacaktır. Yani köpeğiniz henüz yavruyken koymak istediğiniz kuralları belirleyip, ona göre davranmalısınız.
Yavru Köpeklerde Beslenme
Yavru köpekler için mama seçimi önemli olmakla birlikte köpeğin kaç haftalık olduğu bilinmelidir. Çünkü mama seçimi büyüme durumuna ve gelişimlerine göre tercih edilmelidir. Yetişkin bir köpekten daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyan yavru köpekler için kolay sindirilme özelliği olan, yeterli protein, kalsiyum fosfor içeren kuru mamalar tercih edilmelidir. Yeterli minaralleri alamayan yavru köpeklerin gelişimleri yavaşlar ve kas büyümesi durur. Bu sebeple beslenme çok önemlidir. Yavru köpek 8 haftadan büyükse bebek dişleri çıktığı için gönül rahatlığı ile kuru mama ve konserve mama verilebilir ve 3 öğün beslenmelidir. Şayet köpek 12 haftadan büyük ise kuru mama ve süt karıştırılarak verilebileceği gibi kuru mama su ile karıştırılarak da verilebilir. 12 haftadan çok büyük köpeklerde sütün sindirilmesi zor olduğu için suyun tercih edilmesi daha doğrudur.