Telefon: 0216 305 35 08    Adres: E-5 Maltepe Köprüsü Atatürk Cad. No:154/3 Maltepe/İSTANBUL

Evde Kedi Maması Yapımı

2019-02-11 23:47:24

Kediler doğaları gereği avcıdırlar ve her ne kadar onları özel mamalarla besleseniz de evde bile avlarını kovalamaktan vazgeçmezler. Kedilerde beslenme ve evde kedi maması yapımı detaylarına bu içeriğimizde yer verdik. Keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.


Kediler bir çok konuda olduğu gibi beslenme konusunda da seçicidirler. Öncelikle kedinizin beslendiği mama kabı çelik, porselen ya da cam kase olmalıdır. Özellikle çelik olan mama kabları kedinizin devirip kıramayacağı malzemeden üretildiği için olası kazalara karşı da en doğru seçimdir. Kedilnizi plastik kaplarda beslememelisiniz. Bildiğiniz gibi plastik özellikle sıcak yemeklerde ve bekleyen sularda kanserojen madde üretmektedir. Bu durum insan sağlığı gibi hayvanlar içinde tehlike arz etmektedir.

 

Kediler kokulara karşı çok duyarlı canlılardır. Çoğunlukla az su tüketen canlılar olan kediler, beklemiş ve kokulu bir suyu içmek istemez ve taze su içimek isterler. Bu nedenle su kabından değilde, musluktan akan suyu içmeyi tercih eden kedi sayısı oldukça fazladır. Kediinize mam dışında ev yemekleri vermek istiyorsanız bunu daha küçükken yapmalısınız. Çiğ et, salam sosis yedirmemelisiniz. Çünkü bu durum onda iç parazit oluşmasını sağlar. Pişmiş et, yumurta, patates gibi protein kaynaklı besinler vermeniz çok faydalıdır. Çünkü kediler doğaları gereği proteinle beslenmelidirler. Kedinizi vermemeniz gereken besinlerde bulunmaktadır. Bu konunun hassasiyetinden dolayı Kedi Ne Yememeli başlığı ile ayrı bir içerikte yer verdim. Okumanızı tavsiye ederim. Şimdi gelin beraber kedimiz için evde sağlıklı mama yapalım.

Evde Kedi Maması Yapımı

Evde kedi maması yapımı için kemik suyunda sebze haşlama protein açısından oldukça faydalı bir tarif olacaktır.

Kemik Suyunda Sebze Haşlama

Malzemeler:

  • 350-300 gram kadar kemik

  • 1 adet havuç ve kabak

  • 5 adet yeşil fasulye

  • 1 su bardağı tahılgillerden ürün


 

Yapımı

Öncelikle kemikler 2 lt suda haşlanır. Sebzeler soyulup haşlanmış kemiklere atılır. Yarım saat kadar daha haşlanır. En son tahıl ürünü ilave edilir. Yemek biraz soğuyuncaya kadar bekletilir. Yemekte bir yumuşama görülürse ılık halde servis edilir. Tabi bunu haşlanmış et dışında hazır yaş mamaya ilave etmeniz de mümkündür.